Akciók

Elektromos kerékpár pályázat - mi a tenndőm, ha beküldtem?

Elektromos kerékpár állami támogatás pályázat. Hol kapok értesítést, mikor vehetem át az új ebike-om?

Lezárult az első pályázati időszak az elektromos kerékpár vásárlásár segítő állami támogatásra. Mi a teendő, ha sikeresen adta be a pályázatát? Hol kell keresni a dokumentumokat, hova érkezik válasz az ebike pályázatra az IFKA-tól? Mikor mehetek a kerékpárért?

Neuzer Hollandia Delux elektromos kerékpár

Olvassa el összefoglalónkat, melyben felsoroljuk az elektromos kerékpár pályázattal kapcsolatos teendőket!

 

 
 

Az elektromos kerékpár pályázat elbírálásával kapcsolatos információk.

 Amennyiben Ön sikeresen beküldte a pályázatát elbírálásra, figyelje az IFKA pályázati portált, mert csak ott közölnek  minden információt!

A pályázat befogadásáról a befogadó nyilatkozatot már lehet, hogy meg is kapta. Ez nem jelent sem formai, sem tartalmi ellenőrzést, csupán azt igazolja, hogy a pályázata beérkezett az elbírálóhoz, és annyit vizsgálnak, hogy 

  • a pályázat a benyújtásra meghatározott időszakon belül került benyújtásra;
  • a Pályázó a pályázati kiírásban meghatározott, a támogatás igénybevételére jogosultak körébe tartozik. 

Ezután megkezdődik a pályázatok formai és tartalmi vizsgálata.

Az elbírálás során az alábbi szempontokat veszik figyelembe:

  • a Pályázó ügyfélkapus azonosítójával történt-e a pályázat benyújtása;
  • a Pályázó jogosult-e pályázatot benyújtani a Pályázati kiírásban rögzített feltételek alapján;
  • a pályázatban foglaltak megfelelnek a Pályázati kiírásban foglaltaknak.

A pályázat benyújtási időszak lezárultát követően a Pályázó 5 munkanapon belül értesítésre kerül arról, hogy pályázata értékelésre került és megfelelt a kiírásban foglalt előírásoknak, vagy az értékelés lefolytatásához hiánypótlás kerül kiküldésre. Ha a felszólításban kitűzött határidőn belül (de legfeljebb 7 nap) nem pótolja a hiányosságot, a hibás, hiányos pályázat a rendelkezésre bocsátott adatok alapján kerül elbírálásra.

Fontos! Hiánypótlásra egy alkalommal van lehetőség.

Tisztázó kérdéseket is feltehetnek, amennyiben a hiánypótlás után még maradt kérdés, ezek megválaszolására 8 nap áll rendelkezésre.

A pályázat benyújtási időszak lezárultát követően 20 munkanapon belül a Támogató szakaszosan dönt az előterjesztett pályázatok támogatásáról vagy elutasításáról.  Ezen határidőbe nem számít bele a hiánypótlásra irányuló felhívás megküldésétől annak teljesítéséig, illetve a tisztázó kérdés feltételét követően a tisztázó kérdésre adott válasz benyújtásáig eltelt időszak.

A Pályázók a döntésről a döntés meghozatalát követő 5 munkanapon belül elektronikus úton tájékoztatásra kerülnek a támogatásban részesülő pályázatok listájának pályázati portálon történő közzétételével (a Kedvezményezett neve, a pályázat tárgya, a vissza nem térítendő támogatás összege, a pályázati azonosító).  

Amennyiben a Pályázót a Támogató döntésében támogatásban részesíti, akkor a támogatói döntés időpontjától a Pályázó Kedvezményezettnek minősül, mely esetben Támogató a pályázati portálon keresztül Kedvezményezett részére elektronikus úton kiadja a Támogatói Okiratot (jelen kiírás 2. számú melléklete szerint) a döntéstől számított 10 munkanapon belül. A Támogató a Támogatói Okiratot elektronikus aláírással látja el, így a Támogatói Okirat postai úton, papír alapú dokumentum formájában csak a Kedvezményezett külön kérelmére kerül kiküldésre.

 

Ebike támogatással való beszerzéssel kapcsolatos információk

Amennyiben sikeresen beadta pályázatát, és pályázatát az IFKA támogatja, hamarosan megkapja a támogatói okiratot.

Amikor ezt a pályázati felületen átvette, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elérhetőségek:

telefon: +3633502175 vagy +36205307946

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Egyeztetni kell a kiválasztott kerékpár rendelkezésre állásáról, átvételének tervezett idejéről.

Fontos egyeztetni, hogy pontosan milyen kerékpár modellt, milyen színben és milyen vázmérettel szeretne vásárolni.

Fontos! A Támogatói Okirat birtokában lehetőség van a kerékpár típusának utólagos módosítására, pontosítására is, külön engedélyeztetés nélkül.

Legyen szíves megadni a Támogatói Okirat számát is, melyet nekünk az elszámoláshoz a számlán fel kell tüntetni.

Egyeztetni kell továbbá a kötelező BikeSafe regisztrációval kapcsolatban is, melynek igénylését mi indítjuk el, de önnek kell befejezni (ennek díja a BikeSafe felé egyszeri 2.000,- Ft, amelyet önnek a nálunk kell kifizetni).

Az egyeztetett időpontban a kerékpár átvételekor a pályázónak személyesen jelen kell lenni, alá kell írni az adásvételi szerződést és az engedményezési nyilatkozatot (amelyben ön igazolja a kerékpár átvételét, ezzel feljogosítja a boltot a támogatási összeg megigénylésére). Az átadáskor fényképet készítünk a kerékpár vázszámáról, ezt az IFKA-nak be kell küldenünk a többi irattal együtt.Sikeres lebonyolítást kívánunk!

 


 

Gondolt már saját és elektromos kerékpárja biztonságára?

Egy elektromos kerékpár jobban gyorsul és sokszor gyorsabban is halad, mint a hagyományos kerékpár. Persze azokon is ajánlott a bukósisak viselése, de ebike esetén ez fokozottan igaz.
Milyen bukósisakot érdemes vásárolni ebike-hoz? A kerékpáros fejvédők, mint minden termék, nagyon széles skálán mozognak mind árat, mind (az ezzel gyakran arányos) minőséget illetően. A legolcsóbb termékeket ez esetben sem biztos, hgoy érdemes választani, itt sok esetben a kidolgozás, a kényelem és az anyagminőség sem képvisel jó minőséget. A közép kategória, ami kb. 10.000,- forintnál kezdődik, már számíthatunk olyan megoldásokra, amik kényelmessé (szivacsozás minősége és anyaga), jól beállíthatóvá (a fejpánt minősége, állítási lehetőségek) és jól szellőzővé (szellőzőjáratok száma, mérete, elhelyezése) teszi a sisakot, illetve ezek biztonság terén is sokkal jobbak: míg az olcsó modellek külső héja ragasztott, a jobb daraboknál a gyártás során a két réteget egybeöntik - ez az úgy nevezett in-mould technológia.

Az általunk forgalmazott Cratoni bukósisakok megfelelnek a legszigorúbb német szabványoknak is (német termékről van szó). Komfort és biztonság terén  minden igényt kielégítenek és dizájnban is megtalálja mindenki a hozzá legjobban illőt, legyen az konszolidált, vagy extravagáns.

Nézze meg Cratoni sisakjainkat Viddabringát webshopunkban »

Cratoni bukósisak elektromos kerékpárhoz

Kerékpárját is érdemes védeni, hiszen még állami támogatással együtt sem olcsó dologról van szó.
Az olcsó sodronyokat azonnal érdemes elfelejteni, ezeket egy kombinált fogóval is el lehet vágni pár perc alatt.
Eslőre persze egy rendes kerékpár zár 6-8.000 forintról inuló ára soknak tűnhet, de ha a kerékpár vételárát nézzük, nem olyan vészes az, kevesebb, mint ha új bringát kéne vennünk.
Érdemes megvizsgálni, hogy milyen helyen zárjuk majd le leggyakrabban a kerékpárt, ennek megfelelő biztonsági fokozatot érdemes választani, és a lakatolás helyéhez keresni a zárat: nagy átfogású kell, vagy elég a kicsi; fontos, hogy flexibilis legyen, vagy jó a merev;stb.

Védje meg kerékpárját minőségi holland AXA kerékpár zárral a Viddabringát webshopból »

AXA kerékpár lakat elektromos kerékpárhoz

You are here: Start Akciók Elektromos kerékpár pályázat - mi a tenndőm, ha beküldtem?